Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز،  اکبر فتحی با اشاره به اینکه مسئولیت کنترل قیمت کالاهای اساسی از حدود 3 ماه قبل براساس قانون انتزاع از سازمان صنعت، معدن، تجارت منتزع شده و سازمان جهادکشاورزی در این زمینه در خدمت مردم شریف استان می باشد، اظهار کرد: در واقع کالاهای اساسی کالاهایی هستند که مشمول قیمت گذاری اند و قیمت آنها مانند سایر کالاها از طریق تولیدکنندگان و تایید اتحادیه های مربوطه تعیین نمی شود بلکه خود دولت به تعیین قیمت این کالاها می پردازد که در ستاد تنظیم بازار استان (با قدرت مانور ۵ درصد) و کشور( تصمیم گیری نهایی)مصوب می گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته وجود قیمتهای متفاوت کالاهای اساسی در بازار و تلاش برای کنترل این تفاوتها فلسفه تشکیل سیستم نظارت و بازرسی می باشد از این رو قیمت کالاهایی همچون گوشت مرغ، تخم مرغ، برنج( شامل برنج وارداتی) و سایر کالاهای اساسی طبق قیمت مصوب دولتی مورد بازرسی و کنترل قرار می گیرند ودر صورتیکه قیمت بازار از قیمت مصوب دولتی بالاتر باشد مشمول تخلف و تشکیل پرونده تعزیراتی خواهد بود ولی قیمت پایین تر از قیمت مصوب مشکلی ایجاد نخواهد کرد برای مثال قیمت مصوب مرغ در حال حاضر ۳۱ هزار تومان می باشد که در بازار به قیمت های ۲۷ و ۲۸ هزار تومان نیز به فروش می رسد و در صورتیکه قیمت از ۳۱ هزار تومان بالاتر رود مشمول تخلف خواهد بود در این راستا براساس شکایات مردمی در سامانه ۱۲۴ بازرسان بصورت موردی در فروشگاههای مدنظر حضورمی یابند و گشتهای مشترک تعزیرات، بسیج و جهادکشاورزی  نیز به صورت روزانه در سطح شهر به کنترل قیمتها می پردازند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در ارتباط با نقدهای موجود در مورد کیفیت کالاهای فروشگاه های زنجیره ای و حضور کمتر کالاهای تولید شده در داخل استان در این فروشگاهها، اظهار کرد: موضوعی که گاهاً مورد غفلت واقع می شود این است که سامانه ای تحت عنوان سامانه جامع انبارها در سازمان صنعت و معدن وجود دارد که کلیه تامین کنندگان مکلفند تمامی مشخصات  اقلام خود از جمله میزان و قیمت آنها را در این سامانه ثبت نمایند تکمیل این سامانه که در مورد اکثر کالاها شفافیت بالای ۷۰ درصد ایجاد می نماید می تواند بخش اعظمی از دغدغه های موجود در مورد کنترل قیمت از مبدآ تا مصرف را برطرف کند.

وی افزد: باید این واقعیت مورد توجه قرار گیرد که فروشگاه های زنجیره ای به واسطه مجهز بودن به صندوق های مکانیزه قابل کنترل تر از سایر واحدهای صنفی می باشند.

فتحی با اشاره به اینکه مسلماً هر فروشگاهی راغب است کالاهایی با قیمت ارزانتر تامین و با قیمت مناسب‌‍تری عرضه کند، گفت: محصولات لبنی موجود در استان بیشتر تولید کارخانجات لبنی داخل استان می باشند و عمدتاً نیز در داخل استان به مصرف می رسد اما اکثر این محصولات به واحدهای صنفی خرد ارسال می گردد و تنها یک واحد لبنی از میان واحدهای موجود در استان بواسطه دارا بودن شعبات متعدد در کل کشور قادر است محصولات خود را در تمامی فروشگاه ها عرضه کند.

سیداحد یوزباشی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان و سخنگوی کمیته تنظیم بازار استان نیز در این برنامه ضمن بیان چرائی اصلاح نحوه درج قیمت کالا بر روی آن افزود: تصمیم درج قیمت تمام شده کالابا هدف از بین بردن سودحاشیه ای ایجاد شده توسط برخی فروشگاهها خصوصاً فروشگاههای زنجیره ای بوده ودر نهایت بسود مصرف کننده گان می باشد و این امر اگر درست هدایت شود می تواند از برخی تخلفات جلوگیری کند.

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: گرانفروشان نقره داغ می شوند فارس تبریز خبرگزاری فارس خبر گران فروشی برنج روغن کالای اساسی قیمت بازار تعزیرات کالاهای اساسی قیمت مصوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۲۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد

بر اساس مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن خام در فهرست کالاهای مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن به فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد.

در فهرست قبلی انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

در فهرست قبلی برنج و روغن از فهرست کالاهای مشمول ارز ترجیحی حذف شده بود که با پیگیری مسئولان وزارتخانه جهاد کشاورزی دوباره مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شد.

بنا بر آمار گمرک جمهوری اسلامی سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که واردات این دو محصول با ارز ارزان باعث تعادل قیمت آنها در بازار می‌شود که اختصاص ارز گران‌تر امکان داشت قیمت‌ها را در بازار بالاتر ببرد.

کشور سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد می‌کند و ۹۰ درصد نیاز روغن را از طریق واردات تأمین می‌کند.

کد خبر 751015

دیگر خبرها

  • آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری
  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • تعزیرات گران‌فروشان بازار ‌زنجان را نقره داغ کرد
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد